Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Λάχανο μασκαρεμένο σε γλυκόξινο πειραΖμό!!!!


Η προσπάθειά μου να μεταμφιέσω το εν λόγω ζαρζαβατικό σε ιδιαίτερη νοστιμιά, απέδωσε τα μέγιστα!!! Αυτό που προκύπτει είναι μια ζεστή λαχανοσαλάτα όλο άρωμα…..


(για 4 άτομα)
½ κόκκινο λάχανο κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1 καρότο σε ροδέλες
5 λευκά μανιτάρια σε φετάκια
1 μεγάλο μήλο ξεφλουδισμένο σε μέτρια κομμάτια
1 μικρό φλυτζανάκι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
3 κ. σ. μηλόξυδο
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
Αλατοπίπερο
1/3 κ. γ. τριμμένο κόλιανδρο
Λίγες σταγόνες worcestersauce
½  κ. γ. σουμάκ  
Λίγο λάδι για την κατσαρόλα
1 φλ. Ζεστό νερό



Βάζεις το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και πετάς μέσα όλα τα λαχανικά να αρπάξουν λιγάκι. Σβήνεις με το κρασί και το ξύδι, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις μέσα όλα τα μυρωδικά, τη ζάχαρη και το μήλο. Ρίχνεις και το νερό, κλείνεις το καπάκι και σιγοβράζεις για 30 με 45 λεπτά. Δοκιμάζεις και ελέγχεις. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό. Θέλουμε να βγεί μελωμένο και μαγειρεμένο μεν κριτσανιστό δε. Είναι τέλειο!!!

Α!!! Μην ξεχάσω!!! Από τη στιγμή που θα ρίξεις το μήλο στην κατσαρόλα, σταματάς να ανακατεύεις με κουτάλα το φαγητό επειδή λιώνει πολύ εύκολα και καταστρέφεται. Για να ανακατέψεις, ανασηκώνεις την κατσαρόλα και την ταρακουνάς ζωηρά. Αυτό αρκεί!!!!

5 σχόλια:

  1. αααααα...πρωτότυπο πιάτο!!!μπράβο....θα δοκιμαστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πανεύκολο, γευστικότατο και βόμβα βιταμινών!!! Να το φτιάξεις!!!! Περιμένω εντυπώσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πρωτότυπη συνταγή,θρεπτικότατη!Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! Μακάρι να μπορούσα να σας στείλω λίγο. Τα σπάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή