Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα όλο γλύκα

Για μια ατομική σαλάτα:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα
2 βραστά αυγά κομμένα
3 μικρά λουκανικάκια κοκτέιλ σε ροδελίτσες (έβαλα γαλοπούλας light)
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
3 ελιές καλαμών
3 κ. γ. λάδι
Μπόλικο βαλσάμικο (έβαλα μαύρο)
Ρίγανη
Θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι δεν έβαλα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε


Ανάλογα με το πόσες σαλάτες θα χρειαστεί να φτιάξεις, καθορίζεις τα υλικά. Πλένεις και σκουπίζεις τις πατάτες με τη φλούδα. Τις τυλίγεις σε λαδόχαρτο και μετά σε αλουμινόχαρτο, κάθε μία ξεχωριστά. Τις βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, με αντιστάσεις και τις αφήνεις για μία ώρα. Μετά τις τρυπάς με ένα πηρούνι. Αν είναι σκληρές, συνεχίζεις το ψήσιμο. Διαφορετικά, τις αφήνεις να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις σε κομμάτια. Βάζεις κάθε μία σε μεγάλο, ρηχό πιάτο, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και τις τσακίζεις. Δε χρειάζεται οτιδήποτε άλλο. Είναι χορταστικότατο από μόνο του. Και κορίτσα…. δεν παχαίνει. Η γλυκοπατάτα έχει ελάχιστες θερμίδες…..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!
Θα βρεις πολλά είδη γλυκοπατάτας εκεί έξω. ΜΗΝ πάρεις αυτές που είναι ροζ από μέσα. Είναι οι συνηθέστερες, είναι υπερβολικά γλυκές και μάλλον κατώτερης ποιότητας. Ψάξε βρες αυτές που είναι λευκές από μέσα. Σε κάποιον πάγκο λαϊκής θα διατίθενται σίγουρα τους χειμωνιάτικους μήνες. Είναι υπόγλυκες και θυμίζουν έντονα κάστανο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου