Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Κοτόπουλο αποκάλυψη!!!


Αυτό το φαγητό είναι απίθανο!!! Είναι ελαφρύ, πολύ γευστικό και πανεύκολο. Τα αρώματά του ισορροπούν άψογα μεταξύ τους, η βότκα του δίνει μια αψάδα που απλά υπονοείται στον σωστό βαθμό και η υφή του είναι βελούδινη και εθιστική. Βασικά ακολούθησα το ένστικτό μου και τελικά δικαιώθηκα. Ιδού:

Για 4 μερίδες:
750 γρ. στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες
1 ψιλ/νο κρεμμύδι
2 ψιλ/νες σκελίδες σκόρδο
2 – 3 κ. σ. λάδι
1 μικρή συσκευασία λευκά μανιτάρια σε φετάκια
1 σφηνάκι βότκα
200 ml κρέμα γάλακτος (έβαλα light)
1/3 ματσάκι ψιλ/νος μαϊντανός
Μίγμα από 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά, 1 κ. γ. κάρυ και 1 κ. γ. μουστάρδα σε σκόνη
4 μπαχάρια
1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
1 κ. γ. αλάτι
4 – 5 κόκκοι πιπέρι (δε χρειάζονται σπάσιμο, θα διαλυθούν στην κατσαρόλα)
1 κ. σ. νισεστέ ή corn flour ή αλεύρι


Διαδικασία

  1. Πασπαλίζεις το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικα – κάρυ – μουστάρδα. Το αφήνεις για 15 λεπτά να εμποτιστεί καλά με τα αρώματα των μπαχαρικών.

  1. Βάζεις σε μέτρια φωτιά το λάδι να κάψει και σωτάρεις το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει λίγο, ρίχνεις το σκόρδο και σωτάρεις για 3 λεπτά. Τώρα θα δυναμώσεις τη φωτιά και θα προσθέσεις το κοτόπουλο. Σε αυτό το σημείο θέλει καλό ανακάτεμα γιατί το κοτόπουλο θα τείνει να κολλάει στον πάτο. Μόλις πάρει ωραίο λευκό χρώμα, προσθέτεις και τα μανιτάρια. Αφού τα αφήσεις και αυτά για κανένα 3λεπτο περίπου, ρίχνεις τη βότκα και ανακατεύεις. Προσθέτεις 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, τον μαϊντανό, την απαλή μουστάρδα, τα μπαχάρια και το πιπέρι. Τα υγρά θα πρέπει να καλύπτουν το φαγητό κατά τα 2/3 τουλάχιστον. Χαμηλώνεις το μάτι, κλείνεις το καπάκι και σιγοβράζεις για μισή ώρα περίπου.

  1. Αφού περάσει το μισάωρο, ανοίγεις το καπάκι και ελέγχεις αν μαλάκωσε το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και το νισεστέ, δυναμώνεις την φωτιά, ανακατεύεις και περιμένεις για 3 με 4 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

  1. Πηγαίνει τέλεια με ρύζι μπασμάτι. Εγώ το σερβίρω με το διάσημο μπασμάτι μου με σαφράν και παπαρουνόσπορο. (κατά το βρασμό του, του ρίχνω σαφράν και παπαρουνόσπορο) :ΡΡΡ

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρααααααα...κοτόπουλο και βότκα ομολογώ πως δεν εχω δοκιμάσει...ευκαιρία λοιπόν να το δοκιμάσω!!!!!!!να σαι καλά...φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύυυυυυυ!!!Ωραία συνταγή!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και είναι πολύ πιο νόστιμο στην πράξη απ' ότι στη συνταγή. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!!! Πολλά θενκς κοριτσάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή