Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ


Σήμερα έχω συνταγή - αντίδοτο στις τελευταίες δύσκολες μέρες με τις ραγδαίες πολιτικές – κοινωνικές εξελίξεις που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο και ατάραχο….
(Ο αξιότιμος πρωθυπουργός μας έπαιξε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ένα θέατρο παραλόγου, καταλήγοντας ατσούμπαλα σε έναν ασήμαντο ανασχηματισμό που είναι βέβαιο πως καμία προηγούμενη πολιτική δε θα αλλάξει και θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε εκλογές……)

Θα σας μιλήσω λοιπόν για κεράσια…. Μάλιστα! Κεράσια! Γλυκά, όμορφα κεράσια με πλήθος ευεργετικών βιταμινών, σίδηρο, φυτικές ίνες και γλυκιά γεύση με ελάχιστη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες. Μας δίνουν ενέργεια και αποτοξινώνουν συκώτι και έντερο με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Σας έχω και έξτρα κολπάκι που κάπου είχα διαβάσει, το δοκίμασα και είχε όντως αποτέλεσμα: Κρατήστε τα κοτσανάκια των κερασιών που θα καταναλώσετε, βράστε τα για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό και ‘το τσάι’ που θα προκύψει, πιείτε το! Δρα διουρητικά, αδυνατίζει και βοηθάει το δέρμα να λάμψει!!!!

Πάμε γρήγορα στη συνταγή τώρα:


ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ κεράσια καθαρισμένα από κοτσάνια και κουκούτσια
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη ή υποκατάστατο
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο (εγώ προτιμώ το φυτικό)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν βρείτε ολικής αλέσεως, ακόμα καλύτερα!)
  • Λίγο βούτυρο ακόμα για τη φόρμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου.

Πάρτε μια φόρμα και αφού την βουτυρώσετε στρώστε στον πάτο τα κεράσια. Προσαρμόστε την ποσότητα των κερασιών ανάλογα με τη φόρμα ούτως ώστε να καλύπτουν πλήρως τον πάτο. Η ζύμη δε μας νοιάζει εάν βγεί λίγο πιο λεπτή ή πιο χοντρούλα. Θέλουμε όμως οπωσδήποτε τα κεράσια να στρώνουν επαρκώς τη βάση.

Ανακατέψτε τώρα σε ένα μπωλ την καστανή ζάχαρη παρέα με την άχνη, το αλεύρι και το βούτυρο σε κομμάτια.

Δουλέψτε το τώρα όλο αυτό με τα χεράκια μέχρι να κάνει ‘ψίχουλα’. Προσέξτε: σε αυτή τη συνταγή, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες συνταγές κέικ – τάρτας, ΔΕ θέλουμε να γίνει η ζύμη ομοιογενής αλλά να κάνει σβόλους. Μην σας τρομάξει αυτό. Είναι φυσιολογικό.

Σκεπάζετε τα κεράσια με τη ζύμη που φτιάξατε, βάζετε στον φούρνο τη φόρμα και ψήνετε για 30 με 35 λεπτά.

Απολαμβάνετε με μέτρο!!! Θα δείτε ότι στα υλικά έχω δώσει και εναλλακτικές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, θέλουν να χάσουν βάρος ή έχουν προβλήματα υγείας (διαβήτη κλπ). Προσαρμόστε τη στα μέτρα σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την ώρα που θα καθαρίζετε τα κεράσια, σώστε το ζουμάκι τους και ρίξτε το κι αυτό στη φόρμα μαζί με τα κεράσια. Μου αρέσει πάρα πολύ να συνοδεύω την τάρτα με παγωτό σοκολάτα και το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!!!!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου